6 съвета за избор на домашна маска за лице

В тази статия ще се насочим към света на домашните маски, които имат дълга история. От историческа гледна точка дамите ползват маска за лице, още преди появата на огледалата. Главната идея на домашните маски за лице е, да съдействат за блестящата и здрава кожа. В този ред на мисли ще предложим няколко домашни маски, с чиято помощ ще се чувствате страхотно.

Предоставяме ви шест домашни маски за лице предложени от истински специалисти. Тези маски са лесни за изпълнение и няма да бръкнат дълбоко в джоба ви, което е от голямо значение. И така нека започнем с нашите предложения и да се надяваме, че те ще бъдат полезни за нуждите ви.

1 – Маска за лице с мед, подходяща за всякакъв вид кожа

За изпълнението на маска за лице с мед, ще ви трябва пчелен мед, който се нанася на влажна кожа. Един пласт мед е достатъчен, за да получите желания ефект. Оставете маската да подейства за около пет минути и изплакнете лицето първо със студена вода, а след това и с топла вода. Това е една чудесна маска, която ще осигури якост на кожата и изящен външен вид за ваша радост.

2 – Класическа маска за лице с краставица за сухи кожи

В случай, че имате суха кожа, която ви дразни и търсите доволно количество хидратация и подхранване на кожата, то трябва да се снабдите с малка краставица, която трябва да настържете на ситно и да я сместите с една чашка овесено брашно и една лъжичка кисело мляко. Нужно е сместа да престои на лицето ви за половин час, а след това да се изплакне с хладка или топла вода.

3 – Стандартна маска с кисело мляко за мазна кожа

Смесете четвърт чаша кисело мляко с една лъжичка мая до получаване на фина паста. Оставете сместа да подейства малко повече от пет минути и изплакнете с топла вода. Това е една от най-добрите маски за лице, особено когато става въпрос за мазна кожа. Препоръчваме горещо!

4 – Маска за лице с авокадо за всякаква кожа

Смачкайте авокадото, така че да се получи каша. Последната нанесете върху лицето си и изчакайте да изминат 15 минути. Ако периодът е изтекъл, то изплакнете със студена вода, с лед това с топла вода. По този начин ще постигнете ослепителен ефект, от който ще останете доволна.

5 – Маска за лице за банани за противодействие срещу бръчки

Това е още една домашна маска за лице, с чиято помощ ще забравите за бръчките, ако следвате нашите съвети. За целта ви трябва хубаво узрял банан, който да смачкате на каша. Нанесете фин слой от получената паста върху лицето си и изчакайте да минат десет минути. После изплакнете с топла вода. Тази маска е добре да се прилага няколко пъти седмично, за да има добър ефект.

6 – Маска за чиста кожа с мед и лимон

Две супени лъжици мед се разбъркват с една супена лъжица лимонов сок. Сместа се нанася на лицето и се изчакват двадесет минути. След изминаването им изплакнете лицето с хладка вода. Тази маска има гарантирано действие, тъй че можете да я прилагате винаги, когато пожелаете.

 

Вашият коментар