5 съвета при подготовка за пръскане против дървеници

Много хора използват препарати против дървеници, но не знаят каква подготовка трябва да направят преди самото пръскане срещу хапливите насекоми. Ето защо, ние написахме тази статия, която има за цел да ви помогне при унищожаването на неприятните насекоми във вашия дом, магазин, заведение или друг обект. Прочетете внимателно следващите редове.

  1. Направете поне две обработки срещу дървеници

Когато използвате препарати против дървеници, е необходимо да направите най-малко две обработки, за да получите желания ефект. С първото третиране на помещенията ще убиете по-голямата част от пълзящите гадини, а с втората обработка ще унищожите всичко останало плюс новоизлюпените насекоми, които продължават да тормозят спокойния ви сън.

  1. Внимавайте какви препарати използвате

При някои отрови срещу дървеници се налага напускане на дома за 24 часа. Ако има бременна жена, то тя трябва да се отдели от жилището за 48 часа, а малките ви съкровища за 72 часа. Спазвайте стриктно тези мерки, понеже има реален риск от поява на алергични реакции и други здравословни проблеми. Същото важи и за собствениците на домашни любимци.

  1. Махнете спалното бельо от матраци и дюшеци

В случай, че използвате препарати против дървеници се налага да освободите матраците и дюшеците от чаршафи, одеяла, юргани и така нататък. Премахнете също калъфките на възглавниците ви. Цялото спално бельо трябва да бъде изпрано и огледано за инсекти. В много от случаите дори се препоръчва покупка на нови завивки, стига да имате тази възможност.

  1. Освободете шкафовете

Извадете всички предмети от вашите шкафове, чекмеджета, ракли и прочие. Приберете дрехите в чували и ги отделете от мястото на пръскане. Огледайте внимателни дървените мебели, за набити в тях дървеници. При положение, че откриете малки цепнатини, напръскайте в тях, а след това ги запушете, както ви е удобно.

  1. Пазете хранителните продукти

Не оставяйте храната на открито, защото тя може да стане апетитна за инсектите. Сложете всичко в хладилника или в специализирани кутии с херметично затваряне. Постъпвайки така ще предпазите хранителните продукти от отровата, която ще използвате, и в същото време от гледните дървеници.

Вашият коментар