10 съвета за чиста и свежа кожа

чиста кожа

В случай, че страдате от акне и искате да изчистите лицето си, то най-добрият начин да го направите, е като промените начина си на живот. Повечето специалисти ще ви посъветват да наблегнете на диетата, което значи да избягвате захарта, да консумирате сурови зеленчуци и плодове, а същи и да прочистите черния си дроб.

Новият начин на живот ще ви помогне да възстановите свежото си лице за няколко седмици. Имайте предвид, че здравословното хранене е от съществена важност, за да се чувствате комфортно и да имате чиста кожа, без нежелани образования. Представяме ви 10 съвета, които да следвате, ако искате да постигнете добри резултати:

1 – Пийте фрешове всеки ден. Прясно изстисканите плодове ще повлияят положително на лицето ви, като му придадат изчистен и бодър вид.

2 – Направете детоксикация. Изхвърлянето на токсините от вашето тяло се получава, след като замените целите преработени готови храни с естествени продукти.

3 – Лек срещу възпаления и стареене могат да бъдат алоето, а също и резени от краставица. Последните поставете на кожата и изчакайте двадесет минути, после ги махнете.

4 – Хидратирайте кожата си. За целта може да се смесят в блендера ¾ чашка студен зехтин, една супена лъжица лайка и една супена лъжица чист мед. Сместа трябва да се нанесе върху кожата чрез масажиране.

5 – Консумирайте основно натурални, сурови храни.

6 – Пийте повече вода с лимон. Това ще помогне да алкализирате тялото си.

7 – При положение, че не може да ядете нещо, то не го слагайте на кожата ви.

8 –  Избягвайте негативния стрес, тъй като той води до стареене на кожата.

9 – Препоръчително е да премахнете от диетичното ви меню : глутен, захар, месо, млечни продукти или соя. Разбира се, това трябва да бъде консултирано със съответния специалист.

10 – Използвайте само естествени козметични продукти с доказано качество.

Горе представените съвети ще подействат положително за вашата чиста и свежа кожа. Всичко, което сме написали е консултирано с дерматолози, тъй че може да ни имате пълно доверие. Ако все пак се съмнявате в някой от съветите ни, то винаги може да потърсите компетентно мнение по въпроса в съответните медицински центрове.