Хлебарките – истински ужас за всяка домакиня

jenastrah

Всяка домакиня в България изпитва ужас от хлебарките и се стреми да ги убие по всевъзможни начини. За съжаление борбата с тези нелицеприятни насекоми е много трудна, тъй като те притежават вродена устойчивост срещу различни препарати и капани. Естествено, когато видите хлебарка в дома ви, то вие трябва да сте готови за сблъсък с още стотици подобни.

Експертите съветват да внимавате при употребата на отровите, които купувате от агроаптеките. Често тези продукти вредят на домашните любимци, а понякога и на човешките същества. Ако пръскате помещенията в жилището ви вземете предпазни мерки, като например маска за лице, очила и ръкавици. По този начин ще избегнете пряко съприкосновение с отровата.

Дамите изпадат в истинска паника само при мисълта, че нещо ще ги полази докато спят. Притеснението е напълно основателно, защото вредителите разнасят десетки зарази предразполагащи към здравословни проблеми. Не бива да омаловажаваме рисковете идващи с пълзящите натрапници, а да действаме, за да прочистим апартаментите си от тях.

Освен препаратите на пазара има и друг изход от ситуацията с хлебарките, и това са така наречените ДДД фирми. Последните са се специализирали в борбата против инсектите и ще направят всичко възможно да донесат спокойствие и чистота в дома ви. За щастие цените стават все по-достъпни за клиентите, тъй че нищо не пречи да повикате специалистите.

Фирмената дезинсекция представлява комплекс от методи за унищожаване на хлебарки и спиране на размножаването им. Използват, както химически, така и биологични способи даващи добър ефект. Препоръчва се обработка с препарат на целия вход в жилищната сграда, понеже по този начин се отстранява възможността хлебарките да се завърнат на обекта.

Някои жени пък се доверяват на изпитаните рецепти от сорта на борна киселина в хляб, кубчета напоени с отрова и така нататък. Тези неща действат временно, но не гарантират пълното изтребване на насекомите. Ето защо, по-доброто решение е намесата на професионалист, който ще се погрижи да ви върне спокойния сън, и да ви избави от стреса.

Вашият коментар