Строгият, но стилен милитари стил

1Свободни модели, груби тъкани, заглушени цветове и детайли, вдъхновени от униформата – военният стил никога не излиза от мода и има огромен брой почитателки по целия свят. Тази публикация ще опише какво характеризира този стил и какъв е най-добрият начин да комбинирате моделите, подчинени на тази тенденция.

Дрехите в милитари стил са търсени не само през лятото. Палтата и якетата в стила, черпещ вдъхновение от строгите войнишки облекла, отдавна се е превърнал във водеща тенденция и те са просто създадени за студения сезон. Те са сред най-предпочитаните зимните връхни дрехи, наред с пуловери, блузи и дори рокли.

Военният стил се характеризира с груб материал, като тъкан вълнен плат, грубо калико, филц, туид, дебел или восъчен памук, американ, лен, деним и др. Най-типичните цветове са черно, антрацит, сив, бежов, кафяв, каки, маслина, тъмносин, тъмнозелен, теракота и пясък.

Основните характеристики на военния стил са:

– ясни, строги и свободни силуети в мъжки стил

– златни или релефни копчета в стил моряшка униформа

– няколко реда копчета и пагони

– значки и емблеми, подобни на военни знаци

– бродерия на яката, раменете или около копчетата

За жените – Плетена блейзер с дълъг ръкав,

Ключовите модели дамско облекло във военния стил са якета и палта, които имитират униформи. Тук можете да намерите, както плетени блейзери с дълъг ръкав и якета тип шинел, които са устойчиви на атмосферни влияния, така и спортни якета или палта от памук или вълна.

Последният вариант, между другото, е идеален за офиса и – в комбинация с шикозен костюм в бизнес стил. Строгото и сериозно военно палто създава перфектен контраст и добавя уникален стил към женския образ.

Якетата в униформен стил са чудесна алтернатива на традиционния офис модел. С лаконичната си кройка и заглушена цветова схема те не се набиват на очи, но техните декоративни детайли като златни копчета и контрастни маншети внасят разнообразие в облеклото за офиса.

Вашият коментар