Севда Димитрова е новият MasterChef на България за 2016

Севда

За пръв път в историята на предаването “MasterChef” по bTV вегетарианка печели голямата награда от 100 000 лева. 39 годишната дама се представи брилянтно, демонстрирайки завидни кулинарни умения. Тя дори опита от приготвеното месо, което е в разрез с нейните предпочитания. На финала на предаването тя имаше за съперник 31 годишния Евгени от град Стара Загора, който също бе достоен за уважение.

Победителката е обиколила много точки от света заедно със съпруга си, като двамата са били фотографи в цирка. Само преди 2 години се завръща в родината си, за да има собствено дете. До последно симпатичната кулинарка не вярваше, че ще вземе наградата, но след като и бе връчена обяви с гордост „Аз съм новият Мастършеф на България“.

В шоуто участваха 16 състезатели, които желаеха да получат титлата и голямата сума. В първите пет се класираха: Калоян Денков, Георги Ангелов и Йоана Тодорова. На финала Севда направи салата с рак, равиоли, пудра от хайвер и цветя. Тя добави още патешки гърди, паризиени от моркови и вишни. За десерт приготви чийзкейк, като рецептата е лично нейна.

Другият финалист Евгени приготви ястието „морски дълбини“, миди, стриди и октопод. Той заложи още на грахово пюре и трюфели. Основното беше агнешко, пюре от ябълка, артишок, а пък десерта мус с бял шоколад и още няколко вкусни неща, които грабнаха зрителското внимание. Той спечели наградата на публиката и вече е част от готвачите на Петър Михалчев.

Предаването “MasterChef” се радва на огромна зрителска аудитория, която остана впечатлена от възможностите на участниците в едноименното шоу. За последно се разбра, че шоуто ще има и трети сезон, тъй че феновете му ще продължат да се забавляват с нови играчи и още по-големи печалби. Но нека изчакаме, за да видим какви изненади ни е приготвил изпълнителният директор на bTV – Павел Станчев, който има още много идеи за реализиране.