Поли Генова финишира четвърта на Евровизия

Поли Генова

Голямата победителка, нашето момиче Поли Генова взе четвъртото място на „Евровизия 2016“ в Швеция. Българката се представи блестящо изпълнявайки песента „If Love was a crime”, която взриви публиката и накара хиляди да гласуват за България.

Поли се конкурира с 25 чуждестранни изпълнители, а веднага след финала на конкурса отправи благодарности на феновете си за указаната подкрепа. Генова постави страната сред първите няколко финалисти за втори път. Преди нея това направиха Стунджи и Елица през 2007 година като се класираха с хита „Вода“, който грабна зрителската аудитория.

Първото място на тазгодишния конкурс бе за Украйна, чрез изпълнителката Джамала и топ изпълнението на „1944 година“, което обра зрителския вот. Песента на Поли Генова грабна 180 точки от феновете, което я класира на петата позиция. Журито обаче също гласува положително и това изпрати нашенката на четвъртото място.

Второто място бе за Австралия, а руснаците се класираха трети. Спокойно може да се твърди, че хитът „If Love was a crime” бе сред най-добрите в Стокхолм. Това се видя и от реакцията на компетентното жури, което даде глас за българската певица.

Както знаете, правилата на конкурса забраняват на зрителите от България, да гласуват за Поли. За нашата певица гласуваха от европейски държави с множество българи. Това са Германия, Гърция, Кипър, Англия, Италия и Белгия. Именно тези страни допринесоха за успеха на изпълнителката. Тя от своя страна беше трогната от жеста и не пропусна да поздрави всички наши сънародници.

Поли Генова получи специални поздравления от колегите си Мариана Попова, Кристина Димитрова и Орлин Горанов. Те дори споделят, че са предвиждали и по-високо класиране за песента, но явно конкуренцията е много висока и трудно се пробива. Въпреки всичко, не може да не сме доволни от престижното място за родината ни, тъй че няма от какво да бъде недоволни.

Поздравяваме Поли, като и пожелаваме още много творчески успехи и шеметна кариера!