Нова година в българския град Троян

hoteli-za-nova-godina-troyanАко все още не сте били в този чудесен български град, а искате да посрещнете Нова година на ново за вас място в България, посетете Троян. Планирайте и посрещнете вашата Нова година в някой български курорт, като се насладите на Троянския балкан.

Това е кътче от страната ни, което ще допадне на онази част от хората, които обичат природата, търсят спокойствие и желаят да се потопят в чиста и релаксираща обстановка, далече от натоварените градски улици.

Информация за Троян

Троян е град, в който се заражда туристическата организация, обединяваща хора, запалени по туризма и планинарството. Именно тук се сформира първата туристическа група, която по-късно се дефинира като дружество „Природа“.

В Троян можете да практикувате много и различни спортове, да организирате успешни тиймбилдинги и най-вече да си починете сред природата. Вашето пътуване до този дивно красив град може да не бъде само и единствено с цел празнуване на Нова година, а да е изпълнено с нови впечатления, посещение на интересни местности и исторически обекти.

В Троян е развито спортното ориентиране и пещернячеството. Вълнуващи и наистина пряко свързани с природата спортове, в които голяма част от хората са влюбени, защото те носят не само емоции, раздвижване и предизвикателства, но и обогатяват духа.

Още от 1950 г. в Троян започва да се развива и все повече хора да практикуват спортно ориентиране. Тук е създаден Клуб по ориентиране „Хемус“ и в града се славят цели родове, които живеят за този спорт и се стремят да предават традициите му от поколения на поколения.

В началото на 60 – те години в Троян се полага началото на пещерното дело, но спорта, който също има своите традиции тук е … каратето. Всичко това е още едно доказателство, че освен да прекарате Нова година в български град като Троян, можете да посетите тази локация, за да опознаете спортовете, които ви интересуват и бихте искали да практикувате.

Градът е известен и с традициите във винарството и лозарството. Тук се развиват занаятите, а през Възраждането се е отличавал със заможни български търговци. Това е и място, което може да бъде наречено крепост на българщината, а живото доказателство за това е Троянският манастир, който не бива да подминавате.

Хотелски оферти за посрещане на Нова година в България и Троян

Според информация от Onfire.bg, градът притежава колорит, красота и чудесни хотели, в които нищо няма да ви липсва и ще бъдете обградени от чудесна атмосфера, отлично обслужване и възможности, както да посрещнете Нова Година в България, така и да си починете наистина добре. Хотелите в Троян и тези, близо до града има с какво да ви изненадат наистина.

Двойките, които желаят да се насладят на релакс и почивка могат да отседнат в някой СПА хотел в Чифлика или Шипковските минерални бани.

Семействата с деца, които търсят повече спокойствие, удобства и достъп до природата имат избор сред стотици семейни хотели или къщи за гости около Троян, Орешака или Шипково. А през деня могат да се отдадат на планински или еко туризъм.

В близост до Троян ще имате възможност да се насладите на планински простор. Не е за изпускане туристическия маршрут до свещения връх на траките, Троянския манастир и природонаучния музей в село Черни осъм.

Ако се двоумите при избора на вашето хотелско настаняване, може да погледнете в сайта на Onfire.bg и да изберете измежду всички оферти за Нова Година в България с почивки в най-добрите български хотели.

Най-ценното, което това място може да ви даде е атмосферата и величието на Троянския балкан – символ на освободителното движение в нашата страна.

Нова година в България, град Троян може да бъде вашата незабравима находка, намерете я в сайта на Onfire.bg и я запазете за себе си.

Вашият коментар