Можем ли да имаме доверие на базалните зъбни импланти?

bazalni11В днешната публикация ще разгледаме базалните зъбни импланти, които се наричат още BOI импланти. Те представляват стоматологична операция за възстановяване на частично или напълно обеззъбени пациенти. Благодарение на базалната имплантология много хора успяха да върнат своето самочувствие, и да се усмихват повече в ежедневието си.

Много е важно да се отбележи, че със съдействието на базалните зъбни импланти се постигат забележителни резултати за пет дни. Именно краткото време за лечение е в основата на успеха при този вид имплантиране. Ако вземем за пример конвенционалните импланти, то тогава самото зъболечение  е по-дълготрайно заради честото отхвърляне на чуждото тяло..

Дизайнът на BOI имплантите позволява тяхното лесно интегриране в кортикалната кост, която е и най-здравата зъбна кост. Веднага след изваждането на болните зъби може да се премине към поставяне на базалните импланти, без да се чака заздравяване на раната. Този вид импланти се понася добре и от пациенти с пародонтоза търсещи качествено зъболечение.

Бързото приспособяване на базалните импланти и тяхната гъвкава структура ви позволяват да се храните нормално. Храната под протезите ще отиде в миналото и вече няма да чувствате напрежение, когато дъвчете. Това едно голямо предимство, което си заслужава да отбележим в тази кратка, но вярваме полезна статия за множеството читатели имащи зъбни проблеми.

BOI имплантите са направени от титаниева сплав, която обуславя здравината им. Тези импланти не се деформират с времето и не позволяват поява, на какъвто и да е дискомфорт. Много колеги стоматолози имат негативно мнение към иновативната базална имплантология, но това се дължи по-скоро на липса на информираност, отколкото на твърди факти.

Спокойно можем да кажем, че ако търсите бърз и ефективен начин за възстановяване на зъбите ви, то той се казва базални импланти. Това е една инвестиция във вашето здраве и самочувствие, а не просто някакъв вид каприз. За повече сведения по темата посетете специализираните кабинети по базална имплантология в страната.

Вашият коментар