Как да приготвим скарата за действие

скара

Мнозина смятат, че подготовката на скара за печене е лесна работа, но трябва да знаят, че и тук има някои специфики, на които е нужно да се обърне внимание. Ако скарата е на дървени въглища, то тяхното запалване е едно от най-важните действия. За подпалки може да се използват: клони от дървета, вестници и подпалки. Веднага щом запалите съставките, преминете към поставяне на дървените въглища.

Ако не искате димът да се разнесе по имота ви, то може да използвате кюнци. Щом забележите, че въглищата придобиват жълт цвят, сложете месото. Вредно е да слагате месото, преди да имате в наличие жар. След появата на жарта, махнете кюнците и печете спокойно.

За да не залепи вашето месо на скарата, то тя може да се натрие с лук. Така и гозбите ще придобият по-приятен вкус. Разбира се, след като сте изпекли местните ястия, е желателно да почистите скарата, докато тя е още топла. По този начин чистенето е лесно и удобно, без да ви създава излишни затруднения.

Как да направите вкусни ястия на скара?

Обикновено на скара правим кюфтета, кебапчета, наденици и риба. Също така може да приготвим и вкусни зеленчуци от сорта на патладжани, чушки, домати, гъби и други. Ако печете лук на скара, то трябва да го завиете с фолио. Не белете лука, преди да го сложите и го поставете между дървените въглища. По този начин лукът ще придобие вкус и сочност.

В случай, че нямате опит в приготвянето на месо на скара, то може да го запечете няколко минутки в микровълновата и след това да го сложите на барбекюто. По този начин месото ще се изпече отвън и отвътре и ще стане готово за консумация.

Преди да сготвите риба, я натрийте с масло. Така тя ще стане много вкусна и няма да се залепи за скарата ви. Рибата на скара, освен вкусна е и много полезна за здравословното ви състояние.